söndag 12 april 2015

Otroligt mycket fisk i Hossmo!!

Våren har slagit till med stormsteg. Snabbt stigande temperaturer har gjort att både natur och fiske har exploderat enormt. Skogarna har fyllts på med blommor medans rommen i fiskarna har följt samma vikt ökande mönster. En del arter som id och gädda har på de flesta håll redan hunnit släppa sina avkommor och många stora fiskar har kommit upp runt om i vårt avlånga land. 
För min del har vårens gäddfiske gått helt åt skogen men det ha kommit upp en hel del fina individer för andra runt om i landet. 
Den största gäddan jag hört talas om än så länge vägde 16,7kg, den fångades utav Magnus Diesner på en flötmetad mört. Men det har troligtvis kommit upp en och annan fisk i samma kaliber som fortfarande är mörkad.  Det får den närmaste framtiden utvisa, brukar ploppa upp en och annan bild till slut. 

Perfekt väder
Min påskhelg spenderades i Kalmar, rättare sagt Hossmoån. Siktet var inställt på stor abborre och förhoppningarna var som vanligt stora. Tidigare under veckan hade det kommit upp några riktigt fina individer som även toppats utav en fisk på över 2kg. 

Randig riddare
Dagen började med att först försöka få ihop lite betesfisk med hjälp utav ett kastnät. När ca 50-60 löjor var ordnade kunde fisket börja. 
Tyvärr var abborrarna inte alls i stöten och endast ett fåtal individer landades. Någon precis över kilos strecket, men inte alls i den sizen vi var ute efter. 

Några centimeter till hade inte skadat
Senare under dagen tänkte vi om och åkte istället iväg lite längre upp i ån. Där stod den väldigt mycket id och leken var redan i full gång.
Vi tacklade om våra abborre spön och knöt istället på till flötmete. Några drifter senare satt den första iden på kroken. En fin men utlekt fisk på en bit över 2kg.

Snygg men utlekt
Idarna var som tokiga och högg nästan i varje drift ett tag, men alla var tyvärr slanka och totalt utlekta. 

Mycket lekskador på vissa
Kvällen fortsatte i samma anda och vi lyckades landa otroligt mycket fisk, även en och annan fin mört fick syna håven. 
Den gamla specimen räven bobbo kunde inte hålla sig borta från sitt hemma vatten. Han kom ner under bara en kort stund men visade direkt vart skåpet skulle stå när han landade två rom stinna honor efter varandra. Bobbo är en otroligt duktig fiskare som än så länge startat året på bästa sett med många stora idar och öringar.

Fina idar varvades med tjock mört!
Sprängd fyllda
När de sista ljuset för dagen slocknade bestämde vi oss för att plocka ihop grejerna och åka hemåt. 
Ingen mega fisk fångades men det var ändå en väldigt trevlig tur. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar