torsdag 22 januari 2015

Ismete med 116cm i topp!!


Jag och en kille från klassen bestämde oss för att göra en satsning på en ny sjö för våran del.
Två olika spots skulle testas på den relativt stora sjön i Värmland. Fisket bedrevs med både levande och död stor mört och med fin size på betesfisk och bra planering brukar inte resultaten vänta på sig.. Redan den första dagen på satsningen lyckades vi landa ett bra antal gäddor med 2 fina fiskar i topp.


Den näst största en riktigt fet fisk på 98cm som verkligen har en ljus framtid. Den största fisken för dagen blev en gädda på hela 116 cm. Tyvärr satt det en vertikaljigg i ena gällocket på gäddan.
Detta hade troligtvis hindrat gäddan från att kunna äta ordentligt, då den var otroligt slank och saknade helt ryggbredd.
Menmen, ändå en otroligt fin fisk. Förhoppningsvis kommer den hinna äta upp sig ordentligt innan den fångas nästa gång, och då kommer den lätt tynga ner vågen till över 10kg. Då den hade ett enormt huvud, en riktig "koskalle"!


Andra dagen på satsningen lades på ett lite djupare parti i sjön. Men denna dagen regnade det konstant och fisken lös helt och hållet med sin frånvaro. Inte ett enda fäll, vi trodde knappt det var sant när dagen var slut.
Men fiske är alltid fiske och charmen ligger i att få slita för sina fiskar. För när dom väl ligger där på mattan är det värt allt slit man lagt ner!!

Uppe med tuppen, spöna ute innan gryning!


Vacker skoluppgång!


Gäddan är kanibal!


Tjockis glider tillbaka!


Filmkameran i högsta hugg!


Lång med slank!


Vart hugger det nästa gång?


Vacker stor predator!


Vertikaljiggen som togs bort. 


116cm åker hem igen.


Gäddor har vassa tänder tydligen :P

Tack för den här dagen, syns snart igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar